Forestillingen Tabu

OM FORESTILLINGEN

SCENE og TEKNISKE KRAV


Forestillingen kan spille alle steder, såvel små som store lokaler.


Varighed: ca. 60 min. (inklusive aftertalk)


Alder: 8. klasse og opefter (forestillingen fungerer også godt til voksne)


Antal: Max 3 klasser pr. forestilling (90 personer).


Pris: 12.500 kr. (+ moms og transport)

Mange kommunale og ikke kommunale skole og institutioner kan få betalt halvdelen af udgifterne til køb af forestillingen. Læs om du hører under ordningen - klik her.


Scenekrav: Bredde 4x5 m, højde 2,5 m 


Medvirkende: Anni Bjørn, Thomas Biehl, Sussi Moshage Sommerlund, Katrine Kraul Ibsen, Marianne Søndergaard Madsen.


Tekst, ide, instruktion: Anni Bjørn, Anna Ur Konoy, Thomas Biehl


CVR-nr.: 40548661


Forestillingen er refusionsgodkendt.


Hvis I får lyst til at bestille eller høre mere om forestillingen, kan I henvende jer til: Skuespiller og instruktør i Teater Tabu Anni Bjørn. Mobil: 23294628, mail: info@teatertabu.dk



PR, FLYER, PLAKATER


Her kan du downloade flyers, plakater og se omtale af forestillingen.


FLYER:   DOWNLOAD HER


PLAKAT: DOWNLOAD HER


PRESSEBILLEDER: 1 , 2 , 3, 4


PR: ANMELDELSE: TEATERAVISEN


PODCAST OM FORESTILLINGEN 




OM FORESTILLINGEN


INTERAKTIV TABU FORESTILLING

- Af og om børn af alkoholikere.


Tre skuespillere fra Teater Tabu har sammensat en interaktiv forestilling om det at vokse op i et misbrugshjem. Virkelighed, fiktion, musik og drøm mødes i et performativt "set up", hvor der på dynamisk vis veksles mellem små scener fra skuespillernes erindringsbank, krydret med forumteatrets kontakt med publikum.


Vi følger barnet Julie, hendes mor samt mors nye kæreste Vagn og viser de mønstre og løgne en alkoholikerfamilie bygger op omkring sig.


Troværdigheden i forestillingen ligger bl.a. i, at to af de medvirkende selv er vokset op i et hjem med alkoholmisbrug.

Al interaktion foregår på forestillingens præmis, f.eks. snakker vi kun om rollernes problemer. Altså ingen personlige historier fra de unge, så ingen bliver udstillet.



PUBLIKUM / INTERAKTIV


Det interaktive element består i, at der er en "joker" i forestillingen, der snakker med tilskuerne/de unge undervejs.


"Hvordan kunne denne scene mellem den berusede forælder og barnet OGSÅ have set ud"? Derefter spilles scenen på en anden måde af skuespillerne. Der forekommer også stop/"frys" midt i en scene, hvor publikum spørges: "Hvad tror I rollen tænker lige nu?"


Efter forestillingen er der mulighed for en snak med de unge om stykket samt information om, hvor man kan henvende sig, hvis man kender til de problematikker vi tager op.



Anmeldelse Teateravisen


'Tabu' bringer med sjældent ærligt skuespil, hverdagspræcise scener og utroligt velfungerede publikumsinteraktion fokus på børns opvækst i hjem med alkoholmisbrug…


Og hvor fungerer forestillingen da ovenud godt. Den er stærkt følelsesmæssigt berørende, samtidig med at den qua sin hudløse og ærlige form, får et solidt og kærligt tag i sit publikum...


'Tabu' er sat op, så publikum slet ikke kan lade være med at engagere sig. At de unge ryger direkte på, skyldes forestillingens nøgne, åbne og ærlige form, – intet virker postuleret, og det skaber i den grad involvering og respons...


'Tabu' trækker med et ærligt og naturligt skuespil og sceneoptræden gardinerne fra. Stykket er problemkonfronterende på en facon som ligger milevidt fra den måde, hvorpå firkantet, rigidt politisk korrekt debatteaterskuespil vil gøre det...


Tekst og sang fungerer optimalt. Det gør – som noget centralt – den interaktive del tillige...


Tabu er kommet meget vellykket fra start med sin debut 'Tabu'. Forestillingens intention er at skabe et afsæt for at vi begynder at bryde vores 'det taler vi ikke om'-adfærd overfor alkoholisme. For at skabe grobund for en anderledes menneskelig frugtbar måde at forvalte liv. Gid den fortsat må lykkes. Og gid den når rigtigt, rigtigt langt ud. Det fortjener alle. 


Læs hele anmeldelsen her.                                                                                                                        



Kirsten Dahl

- Teateranmelder